Adana’da sabit telefonu arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp altınlarının sahte ya da çalındı olduğu iddiasıyla 4 kişiyi kandırarak 267 bin lira değerindeki altını alan 3 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesi, Toros, Belediyevleri ve Yurt Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Çukurova ilçesinde sabit telefonlardan aranan vatandaşlar art arda dolandırılmaya başlandı. İki gün içerisinde polise başvuran F.S., G.M., H.N.F. ve Ö.E. sabit telefonlarının çaldığını belirterek, "Telefonu açtık, karşıdaki kişi kendisinin polis olduğunu söyledi. Biz de buna inandık. Daha sonrada evde altın olup olmadığını sordu. Bizde altın olduğunu söyleyince altınların sahte olduğunu ya da Adana’da kuyumcu soygunu olduğunu bu soygundaki altınların bizde olduğunu söyleyip bu olayı aydınlatmak için altınları kendisine getirmesi gerektiğini istedi. Biz de inanıp altını polisin istediği yere götürdük" diye şikayette bulundu. Bu yöntemle zanlılar 267 bin lira değerindeki altınları çöpe, otomobil altına koydurarak aldı. Polis, bu başvurular üzerine yaptığı incelemede altınları vatandaşın koyduğu yerden Yıldıray Süreyya A., Muhammet Ali K. ve Celal Altun’un aldığını belirledi. Yapılan operasyonda zanlılar yakalandı. Zanlılar sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
"CEP TELEFONUNDAN KANDIRAMAYINCA SABİT HATTA YÖNELDİLER"
Bu arada polis yaptığı araştırmada yapılan uyarılar sonucunda vatandaşın cep telefonundan artık dolandırıcılara inanmadı bu nedenle dolandırıcıların yeni hedefinde Çukurova ilçesindeki zengin yaşlı kadınlar olduğunu belirledi. Bu nedenle yaşlı kadınların sabit hatlarında "Biz polisiz altınınızı, paranızı çöpe ve otomobil altına koyun" diyenlere inanılmaması gerektiğini bunun dolandırıcıların bir tuzağı olduğunu bildirdi.