Mersin’de bir kuyumcuya sahte altın bilekliği altın diye satarak dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen iki kadın, polisin çalışması sonrası yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesi Siteler Mahallesi’ndeki bir kuyumcu dükkanına giden Ş.A., acil paraya ihtiyacı olduğu için bileklikleri satmak istediğini söyledi. Kuyumcu, 19,86 gram gelen bileklikler karşılığında kadına bin 500 lira para ödedi. Bilekliğin değerinin bu olmadığını, ancak acil paraya ihtiyacı olduğundan bu parayı alacağını söyleyen Ş.A., iki gün sonra parayı geri getirip altınlarını geri alacağını belirterek kuyumcudan ayrıldı. Kadının geri gelmemesinden şüphelenerek bilekliği detaylı inceleyen kuyumcu, sahte olduğunu fark edince polise başvurdu.
Kuyumcunun şikayeti üzerine olay yerine gelen polis, güvenlik kameralarından tespit ettikleri Ş.A. ile ona yardım ettiği ileri sürülen K.A.’yı gözaltına aldı. Dolandırıcılık suçundan aranan K.A.’nın aracında yapılan aramada, 5 adet sahte altın bilezik ile 1 gram eroin ele geçirildi.
Zanlılar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.