Manisa’da, yılın ilk beş ayında jandarma tarafından yapılan operasyonlarda, sahte bin 620 altın ele geçirilirken, 52 vatandaşın 246 bin 400 TL dolandırıldığı bildirildi. Yapılan 49 operasyonda 65 şahsın yakalandığı ve bir kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında ‘Haksız kazanç elde etmek’ maksadıyla ‘Dolandırıcılık’ olaylarına yönelik faaliyetler kapsamında 01 Ocak- 28 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılan 49 operasyonda 65 şahıs yakalandı. Adli makamlar sevk edilen 65 kişiden biri tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, operasyonlarda bin 620 sahte altın ele geçirildi.
Altın dolandırıcılarının çeşitli yollardan elde ettikleri kartvizit ve telefon numaralarını kullanmak sureti ile aradığı kişilerle belirli süre telefonla arkadaşlık kurarak güven telkin ettikleri kişilere akrabalarının evlerinin yıkılması ile buldukları altınları düşük fiyattan satacaklarını söyleyerek Manisa’ya çağırdıkları ve buluşma sırasında gösterdikleri 1 gerçek altın karşılığı aldıkları para ile 2015 yılında 52 vatandaşı toplam 246 bin 400 TL dolandırdıkları tespit edildi.
Sahte altın olayının en son örneği Akhisar’ın Akselendi mahallesinde 27 Mayıs tarihinde yaşandı. A.Y. isimli vatandaş, Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek, kendisine sahte altın satılmak sureti ile dolandırmak isteyen şahısların olduğu ihbarında bulundu. Mağdur ile birlikte Akselendi mahallesi Erişsan kum ocağı yol ayrımına giden jandarma ekipleri buluşma noktasında bekledi. Buluşma yerine gelen A.A., H.U., E.U. ve S.U. isimli şahıslar araçlarıyla birlikte yakalandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada suç ve suç unsuruna rastlanmazken, araçta yapılan aramada, poşet içerisinde sağ ön koltuğun altına gizlenmiş sahte 341 altın ele geçirildi. Şüpheliler adli makamlara sevk edildi.