İzmir polisi, 3 ayrı adrese yaptığı baskında piyasa değeri 20 bin lira olan sahte içki ele geçirirken, 5 kişiyi gözaltına aldı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir genelinde sahte alkol imalatına yönelik yaptığı çalışmada, Menderes ve Bornova ilçelerinde 3 farklı adrese baskın yaptı. Yapılan aramalarda; 15 koli içerisinde toplam 180 adet 70 cl’lik şişeler içerisinde rakı, pet şişe içerisinde 104 litre rakı, pet şişe içerisinde 22 litre viski, içki imalatında kullanılan 300 litrelik beyaz su tankı, içki imalatında kullanılan 100 Cl’lik alkolmetre, içki imalatında kullanılan 500 ml’lik beher, bin 300 adet içki etiketi, 500 adet şişe kapağı, 200 adet boş şişe, 30 litre etil alkol ele geçirdi. Ele geçirilen sahte içkilerin piyasa değeri yaklaşık 20 bin lira olduğu, engel olunan kamu zararının ise yaklaşık 13 bin lira olduğu bildirildi.
Konu ile ilgili olarak yakalanan B.B., Ş.G., H.A., H.K. ve H.H.V. isimli şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
2015 yılı içerisinde İzmir genelinde sahte alkol imalathaneleri ve kaçak içki satan işyerleri ile ilgili olarak 32 olayda 42 şüpheli şahıs yakalanırken, toplamda 4 bin 542 şişe sahte ve bandrolsüz içki ele geçirildiği öğrenildi.