Adana’da kendilerini polis olarak tanıtarak telefonla aradıkları kişilerin hesaplarına 146 bin lira yatırmasını sağlayan 3 kişi, paraları çekmeden gerçek polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi’nde meydana geldi. 2 kişi Antalya’da oturan Mehmet D. ve Malatya’da oturan Abdullah E.’yi farklı zamanlarda telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak, "Biz emniyetten arıyoruz polisiz, sizin bankalarda hesabınız var mı?" diye sordu. Vatandaşlar hemen telaşa kapılıp "Evet var ama neden sordunuz" diye yanıt verdi. Sahte polisler, "Sizin hesabınızdaki paralar kimlik bilgileriniz çalınarak PKK terör örgütüne aktarılıyor. Biz bunun önüne geçmek için gizli bir operasyon yapıyoruz. Ancak paralarınızın PKK’ya gitmesini istemiyorsanız hemen vereceğimiz hesaba parayı aktarın" dedi.
Vatandaşlar, paralarının PKK’ya gitmesinden korkarak "Bu nasıl olur" diye cevap verince, dolandırıcılar vatandaşları korkutup parayı almak için, "Eğer parayı hemen aktarmazsanız PKK’ya yardım ve yataklık etmekten yargılanacaksınız, ancak bizim verdiğimiz hesaba parayı aktarırsanız paranız devlet güvencesinde olacak ve gizli operasyon bittiğinde hem paranıza kavuşacaksınız hem de PKK’ya yardım etmekten yargılanmayacaksınız" dedi.
Vatandaşlar ise korkarak hemen bankaya gidip verilen hesap numarasına para yatırdı. Verilen hesap numarası Adana’daki özel bir bankadaki hesap numarasıydı ancak zanlılar paraları bankanın hesap numarasının açıldığı şubeden değil de başka bir şubeden çekmek isteyince banka görevlileri şüphelenerek hesap sahibi Türkan Y.’yi oyalayıp polise haber verdi. Olay yerine gelen polis paraya bloke koydurup Türkan Y.’yi gözaltına aldı. Zanlı Türkan Y. eşinin cezaevinde olduğunu, eşinin arkadaşları olan Nurullah A. (37) ile İzzettin E.’nin (30) kendisini telefonla arayarak "Biz ev alacağız bunun için bize para yatacak ancak bizim hesabımızda sorun var senin hesabına para yatırtabilir miyiz’ dedikleri için hesabına para yatırıldığını, dolandırıcılıktan haberinin olmadığını söylediği öğrenildi.
Diğer zanlılar ise suçlamayı kabul etmedi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Polis ise paraları çekerek gerçek sahiplerine teslim etti.