Samsun’da maske takıp silah zoruyla gasp yaparak, 2 kadına tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan 2 kişinin yargılanmasına başlandı.
Olay, İlkadım ilçesi Çatkaya Mahallesi’nde yaklaşık 2,5 ay önce meydana geldi. İddiaya göre, G.I. (21) ve H.Y. (32) adlı kadınlar ile G.K. (54) ve Ş.S. (49) adlı şahıslar kapalı kasa bir kamyonet ile gezerlerken araçları çamura saplandı. Bu sırada olay yerine gelen biri maskeli 2 kişinin ellerinde tüfekle tehdit edip erkeklerin paralarını gasp edip, kadınlara da tecavüz ettikleri ileri sürüldü. Şikayet üzerine İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanan S.Y. (31) ile C.D.(19) mahkemece tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 2 kişi hakkında ’cinsel saldırı ve gasp’ suçlarından dava açıldı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar kendilerini savunarak gasp ve tecavüz suçlamasını kabul etmediler. C.G., "Olay yerinden geziyordum. S.Y. yanıma geldi. Elinde tüfek vardı. Bir arabanın geldiğinin sesini duyduk. Aracın yanına gittik. Bir erkekle bayan aracın içinde biraz uzağında yine bir bayanla erkek fuhuş yapıyorlardı. S.Y. tüfeği bana verdi. Ben de tüfek elimde aracın yanına gittim. ’Ne yapıyorsunuz?’ diye sordum. Erkeklerden biri kaçtı. ’Jandarmaya haber verelim’ dedim. Daha sonra onları bıraktık. Kimseye cinsel saldırıda bulunup parasını gasp etmedim" dedi.
S.Y., "Köyde mezar ziyaretine gittim. Ormanlık alanda ağaç kesimi yapılıp yapılmadığını kontrole gittiğimde C.D.’yi gördüm. Elinde tüfek ve bally poşeti vardı. Yanına gittim. 5 dakika sonra araç sesi duyduk. Aracın yanına gittik. Bir bayan aracın yayındaydı 20-30 metre ileri de ise bir bayan ve bir erkek vardı. Aracın yanındaki bayan C.D.’den korkmuş titriyordu. ’Bizi kurtar’ dedi. Ben de kendisini korkmaması konusunda teselli ettim. C.D.’ye ’bırak gitsinler’ dedim. C.D. bana ’sen karışma’ dedi. Ben olay yerinden ayrıldım. Bayanlarla ilişkim olmadı. Kimsenin de parasını almadım" diye konuştu.
H.Y. adlı kadın ise verdiği ifadede S.Y.’nin konuşmasının doğru olmadığını söyledi. H.Y., "2 sanık geldiler. C.D. G.K.’nin cebinde 500 lira parasını aldı. C.D. dengesini kaybedince G.K. kaçtı. C.D. beni ormanlık alana götürdü. Burada tecavüz etti. S.Y. de aracın içinde G.I.’ya tecavüz etti. Sanıklardan şikayetçiyim" şeklinde konuştu.
G.I. adlı kadın ise, "Elinde tüfek olan biri geldi. C.D. tüfek doğrultup para istedi. G.K.’nin parasını aldı. C.D., H.Y.’yi yanına alıp götürdü. Ben S.Y. ile araçta kaldım. Ben ağlarken S.Y. beni teselli etti" diye ifade verdiği sırada H.Y adlı kadın, G.I.’nın yalan konuştuğunu, para aldığını ve tehdit edildiklerini iddia etti.
Mahkeme heyeti H.Y.’nin bu ifadesini zabta geçti. Duruşmanın kapalı yapılması için salondakileri dışarı çıkartılmasına karar verildi. İfadelerinin alınmasının ardından duruşma ertelendi.