Malatya’da yaklaşık 50 metreden şarampole uçan araçta kimse bulunmadı. Sürücüsünün olay yerinden kaçtığı sanılan kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarının yan tarafından bir aracın akşam saatlerinde şarampolden uçuruma uçtuğunu gören çevre sakinleri durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede bölgeye ambulans, Sivil Savunma arama kurtarma ekipleri ve polisler gelerek araç içerisinde yaralı olup olmadığını araştırdı. Uçurumdan aşağı inen arama kurtarma ekipleri, geri geri uçurumdan aşağı kadar takla atmadan giden araçta yaptıkları aramalarda kimseye rastlamadı.
Çevrede de yapılan detaylı aramalarda yaralanan kimseye rastlanılmazken, sağlık ve arama kurtarma ekipleri normale döndü. Mahalle sakinleri, belirtilen noktada 3’üncü kazanın yaşandığına dikkat çekerek önlem alınmasını istediler. Yolun uçurumun hemen yanından geçmesi nedeniyle bölgeye çelik bariyer yerleştirilmesini isteyen vatandaşlar, 10 gün öncede aynı noktaya yakın yerde bir aracın uçtuğunu söylediler.
Polis ekipleri, aracın plakasından ruhsat sahibine ulaşmak için çalışma başlatırken, sürücünün ehliyetsiz olma olasılığı da tahmin ediliyor.