Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Celalettin Özdemir’in bıçakla öldürülmesi ile ilgili olayda, kasten adam öldürme suçundan yargılanan Kimya Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ahmet G. ile olayda yardım ve şantaj suçundan yargılanan fakülte sekreteri Asuman E’nin yargılanmasına devam edildi. Davada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı sekreter Asuman E’nin beraatını istedi.
Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’de bugün görülen üçüncü duruşmaya kasten adam öldürme suçundan yargılanan Prof.Dr. Ahmet G’nin avukatı ve bıçakla öldürülen Doç.Dr. Celalettin Özdemir’in avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen fakültede o dönem öğrenci olan ve sekreter Asuman E. ile arkadaş olan Şule Ş, Asuman E. ile öldürülen Celalettin Özdemir’in aralarında gönül ilişkisi bulunduğunu söyledi. Şule Ş, "Bu durumu okuldaki hocalar ve idareden saklıyorlardı. Bunu ben biliyordum. Birlikte geziyorlardı. Asuman bana Ahmet hocayla da bazen sevgili olduğunu, bazen de olmadığını söylüyordu. Bir söylediği bir diğerini tutmuyordu. Aynı anda ikisiyle arkadaşlığı vardı. Hamile olduğunu söyleyip Ahmet hocadan para aldığını, bazen de ayrılacağı yönünde tehdit ederek ayrılacağını anlatıyordu. Ben de Ahmet hocadan bir kaç kez para aldığını gördüm. Aralarında sürekli bir para alışverişi oluyordu" dedi.
CEP TELEFONUYLA ‘ÖLDÜR İTİ’ YAZMIŞ
Tanık olarak dinlenen Şule Ş., sekreter Asuman ile Ahmet G. arasında cinsel ilişki de bulunduğunu ileri sürerek, "Ahmet hocanın kendisine gönderdiği cep telefonu mesajlarını Celalettin hocaya göstererek ‘Ben ona takılmıyorum. O bana takılıyor’ diye anlatıyordu. Bir keresinde ben, Asuman ve Celalettin hoca otomobilde giderken, Asuman, Celalettin hocaya ayrılacağını söyledi. O da fenalaşarak ayrılmak istemediğini söyledi. Şoför koltuğuna Asuman geçti. Ben arka koltukta oturuyordum. Hoca ile ilgilenip nasıl olduğunu sorarken Asuman’ın cep telefonu mesajında ‘Öldür iti’ yazdığını gördüm ama kime yazdığını bilmiyorum."
Celalettin hocanın tüm gayrimenkullerini elinden çıkartmaya başladığını da anlatan Şule Ş, "Bunu Asuman’a sorduğumda çok fazla anlatmak istemiyordu. Celalettin hocanın kendisine sürpriz yapacağını söylüyordu" dedi. Şule S. birlikteyken bazı konuşmaları cep telefonuna kaydettiğini söyledi.
SAVCI, SEKRETER ASUMANIN BERATINI İSTEDİ
Tanığın dinlenmesinin ardından Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında, Prof. Dr. Ahmet G’nin kasten adam öldürme suçundan yargılanarak tutukluluk halinin devamını talep etti. Savcı ayrıca, kasten adam öldürmeye yardım ve şantaj suçlarından mahkemeye sevk edilen sanık Asuman E’nin üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli delil olmadığından beraatını istedi.
"40 YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ"
Savcının Asuman G. hakkında beraat istemesi üzerine söz alan sanık Prof. Dr. Ahmet G., savcının mütalaasını kabul etmediğini belirterek, şunları söyledi: "Kamera kayıtlarına bakıldığında Asuman ile bizim koridorda karşılaşmamız mümkün değil. Bıçağı yanıma kasıtlı almadım. Kapı benim üzerime kapatıldı. Hiç tasvip etmediğim bir olayla karşılaştım. Celalettin hoca ile hiç husumetim yoktu. Gerçekten çok üzgünüm. Allah gani gani rahmet eylesin. Benden sonra oda temizlenmiş ve parmak izleri silinmiş. 40 yıl düşünsem böyle bir olayla karşılaşacağım aklıma gelmezdi."
Asuman E. ile son ilişkisinin 27 Mart 2014 tarihinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet G, "O gün beni evine davet etti. Ben de bir paket prezervatif alarak evine gittim. Bunları anlatırken gerçekten çok utanıyorum. Bana tuzak kurulduğunu düşünüyorum. Beni kullandılar. Kim kullandı bilmiyorum" dedi.
İddialar üzerine söz alan Asuman E. de, cinayetten sonra odadaki el izlerini silmediğini savunarak, avukatların suçlamaları karşısında, "Suçum varsa ispatlansın. Ne ceza alacaksam alayım. Artık çok yıprandım. Dayanamıyorum. Benim de dışarıda bir hayatım var” diye konuştu.
Mahkemenin sonunda avukatların mütalaaya savunma hazırlamak için ek süre talep etmeleri nedeniyle mahkeme heyeti duruşmayı 26 Haziran tarihine erteledi.