Adana’da kendisini Denetimli Serbestlik Bürosu’nda çalışan memur olarak tanıtarak, 2 yıl 6 ay hapis cezası alan şahsın cezasını, ’savcı tanıdığım var, ertelettiririm’ diyerek bin lira parasını dolandıran zanlı yakalandı
Edinilen bilgiye göre, Adana Adliyesi yakınlarındaki Tepebağ Mahallesi İnönü Caddesi’ndeki avukat bürosu üzerinde ofis açan Yahya T. (58) hapis cezası alan şahısların bilgisine ulaştı.
Yahya T., bunlardan biri olan ve 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Ali Rıza Y.’yi telefonla arayıp kendisini Denetimli Serbestlik Bürosu’nda çalışan memur olarak tanıttıktan sonra, "Senin 2 yıl 6 ay hapis cezan var ancak istersen bunu erteletebilirim. Benim tanıdığım savcı var adliyede herkesi tanıyorum" dedi.
Ali Rıza Y. ise görüşmek istedi. Yüz yüze görüşme gerçekleştiğinde Yahya T.’ye inanan Ali Rıza Y. bin lira para verdi. Ancak aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen ceza ertelenmedi. Evine cezasına ilişkin tebligat gelen Ali Rıza Y. bin lira para verdiği Yahya T.’yi telefonla aradı. Ancak şahsa bir türlü ulaşamayınca dolandırıldığını anlayan Ali Rıza Y. polise başvurdu. Polis yaptığı araştırmada Yahya T.’yi İnönü Caddesi’nde gözaltına aldı.
Suçlamaları kabul etmeyen zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.