Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden ve ölü olarak ele geçirilen terörist Şafak Yayla’nın annesi Adli Tıp Kurumu’na geldi. Oğlunun eylemlere katıldığını bildiğini belirten anne, “3 can boşu boşuna gitti” dedi.
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettikten sonra ölü olarak ele geçirilen teröristlerin otopsi işlemleri Adli Tıp Kurumu’nda devam ediyor. Öldürülen teröristlerden Şafak Yayla’nın ailesinin avukatları, otopsiye katılmak için başvuru yaptı. Şafak Yayla’nın annesi Aysel Yayla ise Giresun’dan İstanbul’a geldi. Avukatlarla birlikte Adli Tıp Kurumu’na gelen Aysel Yayla, sesi kısık olduğu için gazetecilerin sorularını güçlükle yanıtladı. Elektrikler olmadığı için oğlunun da katıldığı rehine operasyonunu izleyemediğini belirten Yayla, “Dünyamız yıkıldı, bitti işte. Katilleri sakladılar, oğlumu öldürdüler. O 3 can boşu boşuna gitti” dedi.
“Oğlunuzla en son ne konuştunuz?” sorusu üzerine, “Bizi Grup Yorum’un konserine davet etmişti. Gelecektik” diyen anne Yayla, savcıyı öldüren oğlunun Hukuk Fakültesi’nde okuduğunu söyledi. Anne Aysel Yayla, bir basın mensubunun, “Bu tür eylemlere katıldığını biliyor muydunuz?” sorusuna ise, “Biliyordum. Eylemini yapacak çocuk da, böyle gidip adam öldürecek işlere gelmesini istemezdim” yanıtını verdi.