Artvin’in Şavşat ilçesinin Pınarlı köyünde ayının saldırısına uğrayan bir kişi, hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şavşat ilçesi Pınarlı köyünde, yakacak odun ihtiyacını gidermek için ormanda çalışan 43 yaşındaki Şenol Yazıcı ayı saldırısına maruz kaldı. Pınarlı köyü sakinlerinden Şenol Yazıcı, köylerinden 4 kilometre mesafede bulunan ormanlık alanda yakacak odun ihtiyacı için çalıştığı esnada karşısında ayı çıktığını belirtti. Ayı ile arasında yaklaşık 20 metre olduğunu ifade eden Yazıcı, ayının kendisini görünce ayağı kalktığını bunun üzerine kendisinin korkup koşmaya başladığını ayının da kendisini kovaladığını ifade etti.



Yaklaşık 40 metre koşabildiği belirten Yazıcı, ayının kendisini sağ bacağından yakalayıp sallamaya başladığını söyledi. Ardından kaburgası ve kalçası olmak üzere üç kez diş geçirdiğini kaydeden Yazıcı, korkup bağırmaya başlamasıyla aynın kendisini bıraktığını ve bu sayede hayatta kaldığını dile getirdi.

Olay yerinde yaralanan Yazıcı’nın çığlıklarını duyan arkadaşları Yazıcı’yı traktöre koyarak 4 km uzaklıktaki köylerine götürdü. Buradan ambulansa bindirilen Şenol Yazıcı Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Çiftçilikle uğraşan evli iki çocuk babası Şenol Yazıcı, 43 yaşında olduğunu ilk kez böyle bir şeyin başına geldiğini ifade etti.