Iğdır’da şehit edilen 13 polis memurundan biri olan Burak Zor’un cenazesi askeri uçakla getirildiği Samsun Çarşamba Havaalanı’nda gözyaşları içinde karşılandı.
Iğdır’da dün sabah 13 polis şehit olduğu terör saldırısında şehit olan ve aslen Gümüşhaneli olup Samsun nüfusuna kayıtlı olan 29 yaşındaki polis memuru Burak Zor’un cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından Ankara üzerinden askeri uçakla bu sabah saat 06.30 sıralarında Samsun Çarşamba Havaalanı’na getirildi. Şehit polisi havaalanında Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, emniyet mensupları, askeri erkan ve şehit ailesi karşıladı.
Gözyaşlarının sel olduğu karşılama töreninde askeri uçak havaalanına inip kapısını açtığı sırada koşarak uçağa giren şehit polisin kardeşi Ercan Zor, uçağın içindeki ağabeyinin tabutunun üzerine sarıldı. Uçakla birlikte kucağında 1.5 yaşındaki oğlu ile birlikte gelen şehit polisin eşi Cansu Zor baygınlık geçirince tekerlekli sandalye konularak sağlık görevlilerinin müdahalesi için ambulansa götürüldü. Şehidin babası Ali Zor ve annesi Arzu Zor ise gözyaşlarına boğuldu. Karşılama töreninin ardından şehit polisin tabutu tören mangasında görevli polislerin omuzlarında cenaze aracına taşınarak Kıranköy Mezarlığı Morgu’na kaldırıldı. Şehit polisin bugün evinin önünde helallik alındıktan sonra Samsun Büyük Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Kıranköy Polis Şehitliği’nde toprağa verileceği öğrenildi.