Sivas’ta gerçekleştirilen ’yasa dışı dinleme’ iddialarına yönelik 13 Mart’ta 18 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından bırakılan 5 polis için savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıktı.
Emniyetteki ‘yasa dışı’ dinleme operasyonu kapsamında Sivas merkezli 18 ilde 12 polis gözaltına alınarak, 26 polisinde ifadesine başvurulmuştu. Gözaltında 4 gün geçiren polisler ifadelerinin ardından adliyeye ve savcılıktaki sorgularının ardından da tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme 3 polisin tutuklanmasına 8 polisin ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vermişti.
Kararın ardından soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat, serbest bırakılan polisler hakkında geçen hafta Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunarak bu kişilerin tutuklanmasını talep etti. Yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski İstihbarat Şube Müdürü F.A. ile M.A., C.K., Ş.P. ve İ.A.’nın tutuklanmasına karar verdi.
Mahkemenin kararının Sivas’ta bir polis gözaltına alınarak adliyeye getirildi. Görev yerlerine dönen 4 polisin de Sivas’a getirilmesi bekleniyor.
Operasyon kapsamında tutuklanan polis sayısı 8’e yükselmiş oldu.