Adana’da mama yedikten sonra uyuyan 5.5 aylık kız bebek, kusunca boğularak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Pınar Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Ebrar-Ömer Karaca çifti bir süre önce evlendi. Çiftin bu evlilikten 3 çocuğu dünyaya geldi. Anne Ebrar Karaca 5.5 ay önce dünyaya gelen kızı Şevval Buglem Karaca’ya akşam saat 17.00 sıralarında mama verdi. Şevval bebek uyuyunca annesi beşiğine yatırdı. Anne Karaca daha sonra da diğer çocuklarıyla ilgilendi. Bu arada Şevval Buglem içtiği mamayı kustu. Sırt üstü yattığı için de kusmuğu nefes borusuna kaçtığı için boğularak hayatını kaybetti.
Anne bir süre sonra yanına gittiğinde minik Şevval’ın kustuğunu ve hareketsiz yattığını görünce, 112 Acil Servis’i arayıp yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler bebeğin kusmaya bağlı olarak boğulma nedeniyle hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine gelen polis de inceleme yaptı. Daha sonra Şevval bebeğin cenazesi otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.
Baba Ömer Karaca adli tıp morguna girerek kızına son bir kez baktıktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Otopsinin ardından Şevval bebeğin cenazesi teslim alınarak toprağa verilmek üzere mezarlığa götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.