Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde toplu taşıma aracında çıkan tartışmada yolculardan biri seyir halinde iken halk otobüsü şoförünü yumrukladı. Olay anı saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, diğer yolcular kavga sonrası evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.
Olay, Kdz. Ereğli ilçesinde toplu taşıma işini yapan Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne ait halk otobüsünde Ereğli-Gülüç hattı üzerinde yaşandı. Elmatepe mevkisinde otobüse binen bir bayan yer verme ile başlayan tartışma bir süre sonra büyüdü. Otobüs şoförü Cemal Kurtal’ın bayan yolcuya yer göstermemesine sinirlenen Y.B., duruma uzun süre tepki gösterdi. Y.B. küfürler savurduğu halk otobüsü şoförünün kendisini arka kapıdan inmesi konusunda uyarınca içi kadın ve çocuklarla dolu otobüsün şoförüne seyir halinde iken yumruk atarak saldırırdı. Kavga diğer yolcuların araya girmesi ile büyümeden önlendi. Halk otobüsü şoförü Cemal Kurtal şikayet için polis karakoluna giderken, yolcular ise evlerine yürüyerek gitti. Yaşanan olayı otobüsün içerisindeki kadın ve çocuk yolcular korku dolu gözlerle izledi.
Ereüli Gülüç hattı üzerinde halk otobüsü şoförü ile yolcu arasında yaşanan tartışma ve yolcunun şoförü yumruklama anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yolcunun bayan yolcuya yer gösterilmesi konusunda tartıştığı sürücünün kendisini arka kapıdan inmesi konusunda uyarması ile yumrukladığı, olay sonrası halk otobüsündeki diğer yolcularında otobüsten inerek evlerine yürüyerek gittikleri görülüyor. Olayı gerçekleştiren Y.B. polis tarafından her yerde aranıyor.