Adana’da Güney Kuşak Bulvarı’nda seyyar satıcılar arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1’i ağır 10 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Hanedan Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı üzerinde meydana geldi. Seyyar satıcılık yapan Şehmuz A. ile aynı yerde seyyar satıcılık yapan Bülent Ç. (38), yer meselesi yüzünden tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönünce Bülent Ç., Şehmuz A.’yı darp etti. Daha sonra diğer seyyar satıcıların araya girmesiyle kavga önlendi. Şehmuz A. eve giderek yaşadığı olayı oğulları Murat A. ve Zeynel A.’ya anlattı.
İki kardeş bugün saat 10.45 sıralarında Güney Kuşak Bulvarı’na gelerek Bülent Ç. ile tartışmaya başladı. Bu arada diğer seyyar satıcılar tartışma sonrası çıkan kavgayı önlemek istedi. Ancak bir anda kardeşlerden biri pompalı tüfekle ateş ederken diğeri de bıçakla saldırıya geçti. Kardeşlerin açtığı ateş ve kullandığı bıçak nedeniyle Bülent Ç.(38), Sabri A. (71), İsmet Ö. (51), Mustafa K. (52), Ali P. (38), Hasan K. (79), Suriyeli Coher E. (20) ve Abdullah D. yaralandı. Bülent Ç.’nin ve arkadaşlarının karşılık vermesi üzerine kardeşler Murat ile Zeynel A. da bıçaklanarak hafif şekilde yaralandı. Ancak Murat ile Zeynel A. yaralı olmalarına rağmen olay yerinden kaçtı. Bu arada çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar Adana Devlet Hastanesi ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kasığından yaralanan Sabri A.’nın durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise acil serviste tedavi edildikten sonra taburcu edildikleri öğrenildi.
Bu arada polis yaptığı çalışma sonucunda zanlıları olayın gerçekleştiği yere yakın bir yerde yakaladı. Zanlılar polis merkezine getirildi.