Siirt’te şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada 6 kilo 440 gram eroin maddesi ve 12 kilo 750 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Siirt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, Pervari ilçesi istikametinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, aracın arka koltuk kısmında benzin deposu içerisinde 13 paket içerisinde vakumlanmış 6 kilo 440 gram eroin ve 24 paket içerisinde 12 kilo 750 gram esrar maddesi ele geçirildi.
Ele geçirilen uyuşturucu madde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde teşhir edildi. Konu ile ilgili bilgi veren KOM Müdürü İlker Arslan, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin Van istikametinden gelen aracın Siirt sınırları içerisinde yapılan yol uygulaması ile ele geçirildiğini söyledi.
UYUŞTURUCU MADDESİNİ ’ICE’ ADLI NARKOTİK KÖPEĞİ BULDU
Ele geçirilen 6 kilo 440 gram eroin ve 12 kilo 750 gram esrar maddesinin bu yıl ele geçirilen en yüksek miktarda uyuşturucu olduğunu belirten KOM Şube Müdürü Arslan, ayrıca bu operasyondan ayrı olarak şehir merkezinde bir evde yapılan aramada da 520 gram toz esrar maddesinin ele geçirildiğini söyledi. Yakalanan uyuşturucu maddenin ’Ice’ adlı narkotik köpeği sayesinde bulunduğu ifade edildi.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise yaptığı açıklamada, "Bunun ekonomik değeri bir yana gençlerimizin, insanlarımızın sağlığına ne kadar zarar verdiği ortadadır. Her geçen gün ilimiz sınırları içerisinde kaçakçılığa yönelik operasyonlarımız artmakta ve karşılığını almaktayız. Kamuoyunun bundan bilgilenmesini arzu ettiğimiz gibi desteğini de bekliyoruz" dedi.
Olayla ilgili 1 kamu görevlisinin gözaltına alındığı bildirildi.