Geçtiğimiz gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi sonrası HDP seçim bürosu önünde AK Parti’li kadınlara saldırdığı tespit edilen F.B. adlı zanlı, yapılan teknik takip sonucu yakalandı.
Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Siirt Emniyet Müdürlüğü, Aydınlar Caddesi ile Güres Caddesi kesişiminde HDP seçim bürosu önünde bir grubun, miting esnasında ve dağılım sırasında sloganlar atarak, mitingden çıkan vatandaşlara saldırı girişiminde bulunduğunu, Aydınlar Caddesi üzerindeki arbedede ise 3 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.
Yapılan açıklamada, "Olay sırasında bir polis memuru ile AK Parti mitinginden çıkan ve ellerinde Türk bayrakları ile AK Parti afişleri bulunan 3 kadın vatandaşımız hafif şekilde yaralanmışlardır. Üç kadının darp edilmesi olayı ile ilgili olarak mobese ve diğer güvenlik kameralarına bulunan farklı teknik cihazlara ait görüntüler üzerinde inceleme yapılmış, görüntülerden olayın şüphelisi belirlenerek kimlik tespit çalışmaları sonucunda şahsın 36 yaşında F.B. isimli bir erkek şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli TEM Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucunda 29 Mayıs 2015 günü saat 18.15 sıralarında il merkezinde yakalanarak gözaltına alınmış ve ikametinde yapılan arama neticesi eylemi ile ilgili deliller ele geçirilmiştir" denildi.
Geçmiş tarihlerde terör örgütü propagandası yapmak, tehdit, işyerinden hırsızlık konularından şüpheli F.B. hakkında soruşturma yapıldığı ifade edildi.
Zanlının eylem öncesi HDP il seçim bürosu önünde bulunan ve polisin müdahale ettiği saldırgan grubun içerisinde bulunduğu görüntülerde yer aldığı da belirtildi.