Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gece bir marketi soymaya çalışan maskeli şahıs, silahı tutukluk yapınca hiçbir şey çalamadan kaçtı. Zanlı, birkaç saat sonra polise teslim oldu.
Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki bir market gece saat 21.00 sıralarında kimliği belirsiz maskeli bir kişi tarafından soyulmak istendi. Elektriklerin gitmesini fırsat bilen zanlı, marketin ön kapısından giriş yaparak, elindeki pompalı tüfeği kasiyere doğrultup kasadaki paraları poşete doldurmasını istedi. O esnada içeri giren başka bir kasiyer, soyguncuyu arkasından yakalayarak yere düşürüp boğuşmaya başladı. Tüfeğini ateşlemek isteyen zanlı, tüfek tutukluk yapınca pompalı tüfeği bırakıp kaçtı.
Soyguncu H.A. (33), duyduğu vicdan azabından dolayı gece geç saatlerde polisi arayarak teslim olmak istediğini söyledi. Polise teslim olan şahıs gözaltına alındı. H.A.’nın kredi kartı ve bir sürü borcu olduğu için soygun yapmak istediği ve daha sonra pişmanlık duyarak teslim olduğu öğrenildi. Kendi adına kayıtlı ruhsatlı tüfeği ile yaptığı soygundan birkaç saat sonra polisi arayarak teslim olan H.A., sabah mahkemeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.