Şişli ve Esenyurt’ta gerçekleşen silahlı banka soygunları güvenlik kameralarına yansıdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, her iki olayın faili olduğu belirlenen O.A. isimli şahsı gözaltına aldı.
Edinilen bilgilere göre, olay, 07.05.2015 tarihinde Şişli’de bir banka şubesinde meydana geldi. Sıracevizler Caddesi’nde bulunan banka şubesine giren silahlı soyguncu, veznede bulunan görevlileri tehdit ederek 86 bin 854 TL, 13 bin 522 Amerikan Doları ve 16 bin 530 euro ile kayıplara karıştı. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlının yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zanlının taksi ile olay yerinden kaçtığını belirledi. Zanlı O.A. (30) kısa bir süre sonra polis tarafından yakalandı.
İfadesi alınan O.A., 24.07.2014 tarihinde Esenyurt’ta meydana gelen bir başka banka soygununu da gerçekleştirdiğini itiraf etti. Zanlının Esenyurt’da meydana gelen soygunda da 12 bin 15 Euro, bin 597 Amerikan Doları, 4 bin sterlin ve 11 bin 570 TL’yi çalarak kayıplara karıştığı tespit edildi.
SOYGUN ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Yaşanan her iki soygun da güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde bankaya giren zanlı, silah doğrultarak veznedeki paraları alıyor ve hıza bankadan çıkarak uzaklaşıyor