Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde YDG-H üyeleri tarafından bir kişinin kaçırılmaya çalışılması olayında gözaltına alınan 4 kişinin tutuklandığı belirtildi.
Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca bir vatandaşı kaçırmaya çalıştıkları iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, M.B., M.Ş.D., M.Ş.Y. ve 18 yaşından küçük İ.D. gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde 48 saatlik sorgulamalarının ardından Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Olayla ilgili E.Ö. adlı bir kadın Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek ifade verdi. Şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Sorgulamaların ardından şüpheliler M.B., M.Ş.D., M.Ş.Y. ve İ.D., terör amaçlı birden fazla kişi ile birlikte ’cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla yağma ve tehdit, silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından tutuklanmalarına karar verildi.
Şüpheliler Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
Tutuklamaların ardından bir grup durumu protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Gazi Caddesi’nde başlayan yürüyüş, Tekel Mahallesi üzerinden Feridun Mahallesi’ne kadar devam etti.
Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.