Sinop’ta İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ı silahla yaralayan Hakan K. sosyal paylaşım sitesi hesabından bir mesaj yayınlayarak, “Zalimler için yaşasın cehennem” dedi.
Sinop’ta meydana gelen silahla yaralama olayına karışan ve İl Milli Eğitim Müdürünü yaralanmasına sebep olan Hakan K., sosyal paylaşım sitesi hesabından 4 Mayıs’ta yayınladığı mesajda, “İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere onun adaletsiz yönetiminde pay sahibi olan tüm idareciler ile bu adaletsizliklere göz yuman ve çanak tutan tüm siyasiler, izleyin ve utanın. Sizin üzerinizde kul hakkı çok. Haksız puanlamalarla görevden aldığınız okul müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde sırf sizin yandaş sendikanıza üye olmadığı için yönetmeliklere aykırı bir şekilde sağa sola savurduğunuz memurlar ve her şeyden önemlisi sendikamıza karşı yapmış olduğunuz tüm adaletsizlikler için Allah tez vakitte cezanızı versin. Zalimler için yaşasın cehennem” ifadelerine yer verdi.
Saldırganın, uzun zamandır Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki atamalara karşı olması sebebiyle Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ile arasının bozuk olduğu ileri sürüldü.
Olaydan sonra gözaltına alınan Hakan K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Sinop İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Sorgusu devam eden zanlı, gerekli tahkikatın ardından adliyeye sevk edilecek.