Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ticari aracın koyun sürüsüne dalması sonucu 100 küçükbaş hayvan telef oldu.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır istikametinden gelmekte olan 63 E 8264 plakalı ticari araç, Siverek-Diyarbakır karayolunun 15. kilometresinde yolun karşısına geçen Gıyasettin Dündar’a ait koyun sürüsüne daldı. Çarpmanın şiddetiyle 100 koyun telef olurken, güçlükle durabilen ticari aracın sürücüsü ve yanındaki şahıs yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemleri alırken, trafik akışı kontrollü olarak sağlandı.
Sürünün çobanı Şeyhmus Dündar, yıllardır bu işi yaptığını ve koyunları karşıdan karşıya geçirdikleri sırada 25 metre uzaktan gelen ticari araca ışık tuttuklarını fakat aracın çok hızlı olduğunu iddia etti. Kaza yerindeki bazı vatandaşlar ise, karayollarına dilekçe verdiklerini ve dilekçelerinin cevaplanmadığını iddia ederek, koyunların geçtiği noktada karayolunun altında bulunan boruların bir tane olduğunu söylediler.
Kaza yerine gelen sürünün sahibi Gıyasettin Dündar gözyaşlarını tutmadı. Yakınları Dündar’ı teselli etmeye çalıştı. Telef olan koyunlar yol kenarına çekildikten sonra sürü sahipleri tarafından kamyonete yüklendi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.