Malatya’da yalnız yaşayan yaşlı adam sobadan sızan karbonmonoksit gazından hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi’nde yaşanan olayda yalnız yaşayan dedesinden haber alamayan torunu, evde kimsenin kapıyı açmaması sonrası dışarıdan apartmana tırmanarak camı kırıp içeri girdi. Yaşlı adamın yerde cansız yattığını gören torunu durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri 88 yaşındaki Mahmut Karadeniz’in hayatını kaybettiğini tespit etti. Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi ile olay yeri güvenlik çemberine alınırken Yeşilyurt İlçe Cumhuriyet Savcısı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Acı haberi alan yaşlı adamanın yakınları da olay yerine gelerek gözyaşlarına boğulurken evde polis ekiplerince yapılan ön incelemenin ardından şahsın cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Yaşlı şahsın hayatını kaybettiği evde yoğun bir karbonmonoksit gazına rastlanırken şahsın geceden beri gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Öte yandan kentte yaşanan başka bir soba zehirlenmesi olayında ise 33 yaşındaki bir bayan şahıs sobadan sızan gazdan zehirlendi. Ambulansla Malatya Devlet Hastanesi Acil servisine kaldırılan şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.