Sosyal medya üzerinden açtıkları sahte hesaplarla Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı, savcılar, valiler ve bürokratlar başta olmak üzere çok sayıda devlet büyüğüne hakaret ettiği belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı, MİT Müsteşarı, Savcılar, valiler ve bürokratlar başta olmak üzere çok sayıda devlet büyüğüne sistematik olarak hakaret ettiği belirlenen 3 sosyal medya hesabına ilişkin soruşturma başlatılmıştı.
Savcılığın talimatı üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip, bir süredir sosyal medya üzerinden sistematik olarak devlet büyüklerine hakaret ve küfür içerikli mesajlar paylaşan 3 hesabın tespiti için çalışma başlatmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve çok sayıda bakana sistematik bir şekilde ağır hakaretler küfürler içeren hesap sahipleri polisin çalışmasıyla tespit edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit’in operasyon talimatı üzerine harekete geçen Asayiş ekipleri, Veli Hasan K., Serpil I. ve Serap K.’yı adreslerinde gözaltına aldı. Özellikle Veli Hasan K.’nın “@kaan_kursad” adresli hesabından devlet büyüklerine ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu belirlendi.
İstanbul’daki evinde gözaltına alınan ve mahkeme kararı ile adresinde arama yapılan Veli Hasan K.’nın cep telefonu ve bilgisayarına el konuldu. Diğer iki şüpheli de İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.