Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde arkadaşı ile parkta gezerken boğazından bıçaklanan genç kıza saldırdığı iddia edilen şahıs adliyeye sevk edildi. Zanlının saldırıyı ev soygunu planladığı için yaptığı iddia edildi.
Ören sahilinde gezen Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi E.I. (17) ile arkadaşı lise ikinci sınıf öğrencisi T.G., iddiaya göre iki kişinin arkadan saldırısına uğramıştı. Olaydan T.G. kaçarak kurtulmuştu. Bu sırada yaşanan boğuşmada boğazı kesilen E.I., çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ambulansı ile Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Saldırıda ağır yaralanan ve yoğun bakımdan çıkan E.İ.’nin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
İlçede büyük paniğe sebep olan olay sonrası polis saldırganların peşine düştü. Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğünün çalışması kısa sürede sonuç verdi. Bıçaklı saldırı olayının zanlısı olduğu iddiasıyla bir M.S.K. (19) gözaltına alındı. Olay sonrasında İstanbul’a giden ve sonra geri dönen zanlının saldırıyı E.I’ nın evinin anahtarını ve cep telefonunu almak için yaptığı iddia edildi. İddiaya göre, telefonu alan zanlıların genç kızın annesini arayarak “Kızın kaza geçirdi” deyip onu evden uzaklaştırdıktan sonra anahtar ile kapıyı açıp soygun yapacakları iddia edildi.
Yaralama olayının zanlısı M.S.K. emniyette yapılan sorgusunun ardından Burhaniye Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Buradaki işlemlerin ardından güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.