Elazığ’da 5 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle açlık grevi başlatan sulama birliği işçilerinin grevi devam ediyor. Grev sözcüsü Süleyman Tanış sorun çözülene kadar grevi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.
Elazığ’da 3 gün önce açlık grevi başlatan sulama birliği işçileri, grevlerini sürdürüyor. Grev sözcüsü Süleyman Tanış, bazı arkadaşlarının hastaneye kaldırıldığını belirterek buna rağmen greve devam edeceklerini söyledi. Tanış, yetkililerin kendileriyle ilgilenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bugün grevimizin üçüncü günündeyiz. Buradan tüm yetkililerimizi sağduyuya davet ediyorum. Bizimle ilgili ister siyasi olsun ister resmi kurumda yetkili kişiler olsun lütfen sesimizi duyunuz. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Ülkemiz bu konuda duyarsız kalmasın. Bilsin ki biz kararlıyız. Hakkımızı almak için bu yola çıktık. Bizim tek amacımız niyetimiz hakkımızı almaktır. Bizim başka bir amacımız yoktur. Arkadaşlarımızla birlikte kader birliği yaparak bu işin peşini bırakacak değiliz. Grevi sürdürmekte kararlıyız. Tüm arkadaşlarım adına tekrar rica ediyorum. Lütfen yetkililerimiz yanımızda olsunlar. Biz sadece bu ülkenin insanıyız. Bu ülke bize sahip çıkacak, çıkmak da zorunda. Bizim gidecek başka ülkemiz yok. Biz bu bayrağın altında ya öleceğiz ya da hakkımızı alacağız" şeklinde konuştu.
Üç arkadaşının dün gece rahatsızlandığını ve serum takıldığını anlatan Tanış, buna rağmen greve devam etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.