Samsun’da araçlarına akaryakıt alıp parasını vermediğini iddia ettiği şahısları tabancayla yaralayan genç tutuklandı.
Olay, İlkadım ilçesi Ataköy Mahallesi’nde dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki otomobilin içinde oturan Murat D. (37) ile Mehmet Ç. (29), otomobille olay yerine gelen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Otomobilin penceresinden tabancayla içeri doğru ateş açan şahıs olay yerinden kaçtı. Karnından vurulan Murat D. ile her iki elinden vurulan Mehmet Ç., arkadaşları tarafından otomobille Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Murat D.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Silahlı saldırıyı düzenlediği iddia 24 yaşındaki B.A., gözaltına alındı.
İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadesi alınan B.A., suçunu itiraf ederek, "Babamla beraber akaryakıt istasyonu işletiyoruz. Otomobil ile gelen şahıslar 190 liralık akaryakıt alıp kredi kartı ile ödeme yapacaklarını söyleyip araçları ile kaçmışlar. Pompacı durumu bize bildirdi. Ben de 115 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulundum. İlyasköy Polis Merkezi’ne de müracaat etmeyi gittim. Ancak polis merkezine akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası kayıtları ile gelmemi söylediler. İstasyona gittim. Bu sırada pompacı söz konusu aracın ileride bir yerde olduğunu söyledi. Ben de para istemek için aracın yanına gittim. Aldıkları akaryakıtın parasını istedim. Yaralılardan biri bana küfür edip elini torpidoya doğru uzandığında silah alıp beni vuracak zannederek silahımı ateşledim" dedi.
Bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edilen B.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.