Adana’da tuzağa düşürerek bıçakla ve sopalarla saldırdıkları 3 kişiden birini öldürdükleri iddia edilen 5’i tutuklu 8 şüpheli hakkında ’kasten öldürme’ ve ’yardım’ suçlarından dava açıldı.
Geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen olayda iddiaya göre Hakan A. (31), mobilya dükkanı olan Enes Y.’nin (29) eşi D.A. ile arkadaş olmak istediğini öğrendi. Hakan A.’nın aradığı Enes Y. ise böyle bir şey olmadığını söyledi. İnanmayan Hakan A., Enes Y.’ye buluşmak için bir kebapçının adresini verdi. Enes Y., Esaf Y. (39) ve İlhami Y. (53) ile birlikte kebapçıda Hakan A. ile buluştu. Hakan A., burada Enes Y.’ye M.I. isimli bir bayanla yüzleştirmek istediğini söyledi. Enes Y.’nin kabul etmesi üzerine iki tarafta araçlarına binerek Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi Orkide Caddesi’ne geldi. Araçlarından inen Enes Y. ve yanındakilere caddede Tayfun C. (35), Hakan A., Gürcan A. (27), İlter C. (29), Yılmaz T. (29), Gazi T. (31), Osman Y. (23), R.C.Y. ve Ömer Faruk K. (19) sopa ve bıçaklarla saldırdı. Olayda ağır yaralanan İlhami Yılmaz (53) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Enes ve Esaf Y. ise tedavi altına alındı.
Olay sonrası soruşturma başlatan polis, 9 şüpheliyi gözaltına aldı. R.C.Y.’nin yaşı küçük olduğu için soruşturması ayrı yürütülürken, sorguları tamamlanan diğer 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Tayfun C., Hakan A., İlter C., Yılmaz T. ve Gazi T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Gürcan A., Yılmaz T., Gazi T., İlter C., Hakan A. ve Tayfun C. hakkında ‘tasarlayarak öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 30’ar yıl hapis cezası istemiyle, Ömer Faruk K. ile Osman Y. hakkında ise ‘kasten öldürme teşebbüsüne yardım etmek’ suçundan 30 yıla kadar Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Zanlılar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.