Beyoğlu Haliç Kongre Merkezi altındaki Sütlüce Tüneli içerisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden hafif ticari araç, yol kenarındaki bariyerlere çarparak takla attı. Kazada aracın motor kısmı tamamen yerinden koparken, sürücüsü ağır yaralandı.
Kaza, saat 01.30 sıralarında Beyoğlu İmrahor Caddesi Haliç Kongre Merkezi altındaki Sütlüce Tüneli’nde meydana geldi. İddiaya göre, aşırı süratli olduğu öğrenilen 20 AJR 92 plakalı aracın sürücüsü Ömür Serhan Çalışır (27) direksiyon hakimiyetini kaybederek önce refüjdeki bariyerlere ardından da yolun sağ tarafındaki bariyerlere çarparak takla attı.
ARACIN MOTORU YERİNDEN SÖKÜLDÜ
Çarpmanın etkisiyle aracın motor kısmı tamamen yerinden koparken, şoför Çalışır araç içerisinde sıkıştı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araç içinde sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışma başlattı.
POLİS SAĞLIK EKİPLERİNE YARDIM ETTİ
Çalışmalar sürdüğü sırada aracın yan yatması nedeniyle itfaiye ve sağlık ekipleri sıkışan sürücüyü çıkartmakta zorlandı. Bunun üzerine aracın üzerine çıkan bir polis memuru, aracın diğer kapısını açtıktan sonra yaralıya takılan serumu tutarak sağlık ekiplerine yardım etti. Araç içerisinde sıkışan şoför ise itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı Çalışır, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası Sütlüce Tüneli tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
“İNSAN HAYATI BU KADAR DEĞERSİZ Mİ?”
Kazayı gören bir vatandaş, aracın takılmasına neden olan eksik bariyerin eksikliğine dikkat çekti. Sağlık ekiplerinin de olay yerine geç geldiğini iddia eden vatandaş, " Bariyerlerin eksik bölümü var. Araç kontrolden çıkıyor ve önce orta bölüme çarpıyor. Daha sonra yolun sağına geçerek eksik olan bariyerlere takılıyor. Bu da aracın takla atmasına neden oluyor. Zaten sağlık ekipleri de geç geldi. Bu durum bir ihmalkarlıktır. İnsan hayatı bu kadar değersiz mi?" dedi.
Kaza yapan aracın çekici tarafından kaldırılmasının ardından trafik yeniden normale dönerken, aracın içerisindeki eşyalarda yola saçıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.