İzmir’in Buca ilçesinde nişanlısı ile otomobilde oturan genç kıza ormanlık alanda tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan 3 zanlıdan 2’si, daha önce karıştıkları gasp olayından yargılandıkları davada 26’şar yıl hapse çarptırıldı. "Nitelikli silahla yağma’, ’hürriyetten yoksun kılma’ ve ’nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 4 ayrı mahkemede 100 ile 200 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak olan 3 zanlı, genç kıza tecavüz etmek suçundan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Buca’da geçtiğimiz 11 Nisan akşamı meydana gelen olayda H.Ç., nişanlısı R.F. ile ormanlık alana gitti. Nişanlılar otomobilde sohbet ederken, aynı yerde alkol alan Mahsum B., Alaeddin H. ve Alparslan Y. çifti fark etti. Şüphelilerden Mahsum B. tabancayla, Alaettin H. ise bıçakla H.Ç. ve R.F.’yi tehdit edip aracın arka koltuğuna oturttu. Aracı ormanlık alana götüren üç şüpheli, burada H.Ç.’yi araçtan indirip, üzerinde bulunan 270 lira, cep telefonu ve altın yüzüğünü aldıktan sonra, nişanlısı R.F.’ye gözü önünde defalarca tecavüz etti. Nişanlı çiftleri şikayeti üzerine 3 zanlı polis tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.
26’ŞAR YIL HAPSE MAHKUM OLDULAR
Tecavüz olayına adı karışan zanlılardan Alaettin H. ve Mahsum B., daha önce M.O. ve kız arkadaşı Ö.Ş.’nin parasını gasp ettikleri iddiasıyla 30’ar yıl hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı. İki şüpheli, tutuklu olarak yargılandıkları İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, gece ormanlık alana otomobille gezmeye giden çiftin önünü kestikleri, M.O.’nun ve Ö.Ş.’nin boğazına bıçak ve silah dayayarak, üzerlerinde bulunan bin 500 lira ile cep telefonu gasp etmek suçundan 26’şar yıl hapse mahkum oldu.
’Nitelikli silahla yağma’, ’hürriyetten yoksun kılma’ ve ’nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından Mahsum B. ve Alaeddin H. hakkında 200’er yıl, Alparslan Y. hakkında ise 100 yıl hapis cezası istemiyle 4 ayrı dava sürüyor.