Tekirdağ’da 1 aydır kayıp telefoncu Özcan Karaca’nın korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Özcan Karaca’nın tartıştığı arkadaşı tarafından susturucu silahla başından vurularak öldürüldüğü, ardından kırsal alanda vücudunun bir kısmı yanmış halde gömüldüğü belirlendi. Suçunu itiraf eden zanlı, kendisine yardım eden arkadaşları ile mahkemeye sevk edildi.
Tekirdağ’da telefon satışı ve tamir işleri yapan Özcan Karaca (28) 6 Nisan’da esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Polise kayıp ihbarında bulunulması üzerine polis ekipleri, Tekirdağ’da arama çalışması başlattı.
İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti: Özcan Karaca, 6 Nisan’da iş yerinden çıkarak Ertuğrul Mahallesi’nde Gürcan Gündüz’e ait oto yıkamacı dükkanına gitti. Aralarında alacak verecek meselesi olan Gündüz ve Karaca, bir süre sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gündüz, Karaca’yı susturucu taktığı silahıyla başından vurarak öldürdü. Arkadaşları Mehmet K. ve Okan Y.’den yardım isteyen Gündüz, Karaca’nın cesedini bir süre iş yerinde sakladı. Gündüz ve arkadaşları bir süre sonra araç kiralayarak Karaca’nın cesedini Uçmakdere olarak anılan kırsal alana götürerek yaktı ve gömdü.
ARAÇ KİRALAMA ŞİRKETİ ARAÇTA KAN GÖRÜNCE POLİSE BAŞVURDU
Olaydan bir süre sonra aracı teslim alan araç kiralama şirketi, aracın içinde kan olduğunu fark ederek polise başvurdu. Aracı en son kimin kiraladığını tespit eden polis ekipleri, aracın GPS’ini incelemeye alarak gidilen yerleri belirledi. Karaca’nın en son Gündüz’e ait oto yıkama dükkanına gittiğini ve kayıp ihbarının bulunmasını da değerlendiren polis ekipleri, Gündüz’ü gözaltına alarak ifadesine başvurdu.
İLK SORGUSUNDA İTİRAF ETTİ
Gündüz, polisteki ifadesinde cinayeti itiraf etti. İfadelerinde Karaca’yı öldürdükten sonra kırsal alanda gömdüklerini itiraf eden şüpheliler, Karaca’nın cesedini kiraladıkları araçla Uçmakdere’ye götürdüklerini kaydetti. Gözaltına alınan Gürcan Gündüz’ün, delilleri göstererek olayı itiraf etmesinin ardından kendisine yardım eden arkadaşları Mehmet K. ve Okan Y. da yakalandı.
KARACA’NIN TELEFONUNDAN YAKINLARINA MESAJ ATMIŞLAR
Öte yandan, Karaca’nın evli olduğu ve evli bir kadınla da ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Gündüz ve şüphelilerin, Karaca’nın ölümünün ardından yakınlarına ve sevgilisine ’Borcum var, bir süre İstanbul’a kaçacağım, beni aramayın’ diye mesajlar attığı belirlendi.
TELEVİZYONDA KOCASINI ARAMIŞTI
Her yerde Özcan Karaca’yı arayan gözü yaşlı 4 buçuk hamile eşi, televizyondaki bir programa çıkarak yardım istedi. Karaca’nın işine bağlı, sorumlu bir insan olduğunu belirten acılı eş, kocasının hamile olduğundan haberi olmadığını dile getirerek, ortaya çıkması için yalvarmıştı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Cinayeti itiraf eden Gürcan Gündüz ve kendisine yardım ettikleri iddia edilen Mehmet K. ve Okan Y. polisin sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Cinayeti öğrenen vatandaşları ise güvenlik önlemleri ile Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edilen zanlıların adliyeye çıkışını merakla izledi.