Balıkesir’in Erdek ilçesinde balık avlamak için tekneyle dün 4 arkadaşıyla birlikte denize açılan ve teknenin alabora olması sonucu kaybolan gencin cesedine ulaşıldı. 25 yaşındaki Ertan Taşdemir’in, kısa süre önce tamamladığı askerlik görevi sırasında sınava girdiği, ’Deniz Uzman Çavuş’ olarak göreve başlamaya hazırlandığı öğrenildi.
Ertan Taşdemir, dün sabah saatlerinde 4 arkadaşıyla beraber 3 metrelik tekneyle Erdek kıyılarından denize açılmıştı. Kıyıya yakın bir noktada tekne, henüz bilinmeyen bir nedenle alabora oldu. Erdal Aktan, Şevket Pehlivan, Barbaros Özkuyucu ve Cansın Özadalı yüzerek kurtulurken, Taşdemir kayboldu.
Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, 12 saat süren arama çalışmaları sonucu Taşdemir’in cesedinin Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Büro Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bulunduğunu açıklarken, arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 1 gemi, 2 bot, 1 helikopter ve dalgıçların katıldığını açıkladı. Erhan Taşdemir’in cesedi incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.