İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırıda bulunan ve ardından polis tarafından öldürülen yasa dışı sol örgüt DHKP-C mensubu Elif Sultan Kalsen, memleketi Tunceli’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Polis ve jandarma ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunan ve ardından polis tarafından öldürülen yasa dışı sol örgüt üyesi Elif Sultan Kalsen için Tunceli Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Babası Mehmet ve annesi Şirin Kalsen, yakınları ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninde Kalsen’in anne ve babası uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından babası Mehmet Kalsen taziyeleri kabul etti.
POLİS VE JANDARMA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Cemevi’ndeki törenin ardından Elif Sultan Kalsen’in cenazesi araç kuyrukları eşliğinde merkeze bağlı Kopuzlar köyü Pulluçayır mezrasına doğru yola çıkarıldı. Cenazenin defnedileceği mezrada polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Araçların mezraya girişine izin vermeyen güvenlik güçleri, cenazeye gelenlerin kimliklerini de tek tek kontrol etti. Bu esnada bazı vatandaşların tepki göstermesi üzerine aile büyükleri ve güvenlik güçleri devreye girdi. Görüşmelerin ardından güvenlik güçleri zırhlı araçları yoldan çekerek cenazeye gelenlerin geçişine izin verdi. Alkış ve sloganlarla aile mezarlığına getirilen Elif Sultan Kalsen’in cenazesi burada defnedildi.
Cenaze töreni boyunca güvenlik güçleri tarafından alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.