Eskişehir’de torunu E.Ö.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile hakkında dava açılan dede H.E., çıkarıldığı mahkemece 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık H.E., kızı E.Ö. ayrı yaşadığı eşi A.Ö. ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada ifade veren sanık H.E., “Benim hakkımda böyle bir dava açılmasından utanç duyuyorum, suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
Avukatların savunmalarını da dinleyen mahkeme heyeti, H.E.’ye “çocuğun nitelikli cinsel istismar” suçundan 10 yıl hapsine karar verdi.
OLAY
2012 yılında gerçekleşen olayda, annesi E.Ö. ve baba A.Ö.’nün ayrı yaşamaya karar vermesinin ardından annesi ile birlikte dedesi H.E.’nin evine giden 12 yaşındaki E.Ö., dedesinin zaman zaman cinsel istismarına uğramış, annesi ve anneannesinin durumu bir süre fark etmemesi üzerine defalarca kez yaşadığını itiraf etmişti. E.Ö’nün rahatsızlanması sonucu annesi E.Ö. ve anneannesi L.E.’nin, durumu adli mercilere bildirmesi üzerine, dede H.E. hakkında tutuklama kararı verilmişti.