Adana’da uçan tekme ile etkisiz hale getirdikleri altın kuryesinin içinde 3 kilo 270 gram altın ve 13 bin 750 lira parası olan çantayı gasp eden zanlılar polisin helikopter destekli operasyonuyla çaldıkları malzemelerle birlikte yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay Yüreğir ilçesine bağlı Dedekorkut Mahallesi Çukurova Caddesi’nde 26 Mart 2015 günü meydana geldi. Altın kuryesi Hacı Sabancı (47) Kahramanmaraş’tan Çukurova Caddesi’ndeki kuyumculara altın getirmek için yola çıktı. Sabancı saat 14:30 sıralarında Çukurova Caddesi’ne gelerek burada dolmuştan inip elindeki deri çanta içinde bulunan altınların bir kısmını kuyumculara vererek para aldı. Daha sonra caddeden diğer kuyumculara gitmek üzere yola çıktı. Bu arada 3 kişi Sabancı’yı takibe başladı. Sabancı’nın en zayıf anına bekleyen şahıslar Sabancı’ya telefonla görüşme yaptığı sırada saldırıya geçip içlerinden bir kişi Sabancı’nın suratına uçan tekme atarak yere düşürdü. Diğer kişi de elindeki altın ve para olan çantayı almak istedi. Sabancı çantayı bırakmayınca onu kaldırıp hemen yolunda kenarında duran gelin arabasına çarparak etkisiz hale getirmeye çalıştırlar. Ancak buna rağmen Sabancı çantayı bırakmayınca bu kez onu sürüklemeye başladılar. Sabancı sonunda dayanacak gücü kalmayınca çantayı bıraktı. Sabancı, çantayı alıp kaçan gaspçıların arkasından koştu. Gaspçılar Dedekorkut Mahallesi 844 sokağa kaçarak burada bir eve girdi. Bunun üzerine Sabancı hemen polise haber verdi.
POLİS 2 DAKİKA SONRA OLAY YERİNDE
Polis 155’e gelen ihbardan 2 dakika sonra olay yerine gelerek Sabancı ile mülakat yaptı. Sabancı polise yüzü kanlar içinde ve gözü morarmış bir şekilde, "Ne olduğunu anlamadım caddenin ortasında bana bir tekme vurdu yere düştüm sonra beni arabaya çarptılar çantayı vermeyince beni sürüklediler sonra çantayı alıp bu sokağa girip şu eve girdiler" diyerek polise gösterdi. Polis bunun üzerine hemen o evi abluka altına aldı.
GASPÇILAR İÇİN HELİKOPTER KALDIRILDI
Polis hemen evde arama yapmaya başladı. Ancak mahallede evler birbirine bitişik olduğu için polis arama yapmada zorlanınca hemen destek için helikopter kaldırıldı. Helikopter mahalle üzerinde özellikle gaspçıların kaçtığı ev üzerinde uçarak polise haber merkezi aracılığıyla anında görüntü paylaştı. Yapılan bu teknik çalışmanın sonunda bir gaspçının Dedekorkut Mahallesi 845 sokakta bir evde saklandığı belirlendi. Hemen bu eve yapılan operasyonda Ramazan Ekinci (20) yakalandı.
3 KİLO 270 GRAM ALTIN, 13 BİN 750 LİRA PARA ÇIKTI
Polis gaspçıları yakaladı ancak çalınan altınlar üzerinde ya da yanında bulunamadı. Bunun üzerine polis altınları bulmak için şahsın yakalandığı evde ve etrafında didik didik arama yaptı. Yapılan aramalar kısa sürede sonuç verdi. Polis altınları evin tuvaletine bırakılan çantada buldu. Yapılan incelemede çantanın içinde 3 kilo 270 gram altın, altın satışından elde edilen 13 bin 750 lira da para olduğu ortaya çıktı. Sabancı polisin kısa sürede gaspçıları yakalayıp altınları bulmasından dolayı anlara teşekkür etti.
GELİN ARABASI ZARAR GÖRDÜ
Olay sırasında en zararlı çıkanlar arasında ise düğün hazırlığı yapan damat Mahmut Korkut çıktı. Korkut gelin arabasını süslemek ve bir işyerinden gelinliğe bakmak için gelin arabasını Çukurova Caddesi’ne park etti. Henüz otomobilden bile inmediği sırada 3 kişi bir kişiyi otomobile vurup darp etti. Bu sırada otomobilin sol arka kapısı zarar gördü. Korkut ise yaşadıklarını şöyle anlattı:
"En mutlu günümde hazırlık yaparken otomobilin içindeydim birden ses geldi baktım 3 kişi bir kişiyi yerde dövüyordu. Sonra adamın elindeki çantayı alıp kaçtılar. Benim gelin arabasını da vurdukları için zarar oluştu" dedi.