Uludağ’dan gelen azgın kar sularının geçtiği Deliçay’da ayağı kayınca düşüp kaybolan 6 yaşındaki Suriyeli çocuk için umutlar tükeniyor. Yalova’dan gelen balık adamlar, ayakta durmakta zorluk çektikleri suların içindeki her taşın altını didik didik aradı.
Olay, dün öğleden sonra merkez Yıldırım ilçesinin Şirinevler Mahallesi’nde meydana geldi. Suriyeli ailenin 6 yaşındaki Ahmet Abdullah isimli çocukları, Balıklıdere köprüsünün yanında arkadaşlarıyla oynuyordu. Bendin üzerinden karşıya geçmeye çalışan küçük çocuk dereye düşerek azgın sularda gözden kayboldu. Haberi alır almaz dereye atlayan babada boğulma tehlikesi atlatırken, ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve NAK ekipleri geldi. Dere kenarından her yere en ince ayrıntısına kadar inceleyen arama ekipler, havanın kararmasıyla arama çalışmalarına son verdi.
SABAH’IN İLK IŞIKLARI İLE ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Hava kararınca ara çalışmalarını bitiren kurtarma ekipleri, bugün havanın aydınlanmasıyla arama çalışmalarına tekrar başladı. Dere kenarı boyunca karadan arama çalışmalarını yürüten ekiplere, Yalova’dan gelen balık polis adamlar da katıldı. Uludağ’ın eriyen karları ile beraber azgınlaşan dereye giren balık adamlar her taşın altına tek tek baktı. Buz gibi suyun içerisinde aram çalışmalarını yürüten 3 tane balık adamı çocuğun ailesi ise verecekleri bir güzel haber için dikatli gözlerle izledi.