Ünlü isimler Yaşar İpek, Ragga Oktay (Oktay Yurtalan) ve Levent Can’ın da sanıklar arasında yer aldığı uyuşturucu davasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, ünlü isimler İpek, Oktay ve Can’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın beraatini isterken, 11 sanığın ise cezalandırılmasını talep etti.
Uyuşturucu ticareti yapmak ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından haklarında dava açılan 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada 8 tutuklu sanık hazır bulunurken, ünlü isimler Yaşar İpek, Ragga Oktay ve Levent Can’ın da aralarında bulunduğu diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Aydın Boztaş esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Boztaş, 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ünlü isimler Yaşar İpek, Ragga Oktay ve Levent Can’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın beraatini istedi. Sanıklar Işık İpek, Levent Can, Oktay Yurtalan, Özgür Gülünay, Ramazan Nas, Yakup Aktop, İhsan Karaca ve Yaşar İpek’in teknik takip sırasında uyuşturucu alışverişine ilişkin olduğu ileri sürülen bazı konuşma ve buluşmaları tespit edildiğini hatırlatan Savcı Boztaş, bu sanıkların katıldıkları ileri sürülen alışveriş, sevk ve nakil gibi eylemlere yönelik yakalama yapılmadığını belirtti. Savcı, bu sanıkların aldıkları uyuşturucu maddeyi çevrelerindeki insanlara verdikleri, birlikte uyuşturucu kullandıkları ve arkadaşları için uyuşturucu madde temin ettikleri yolunda mahkumiyetleri için yeterli kanıt elde edilemediğinden beraatlerine karar verilmesini talep etti.
4 SANIK HAKKINDA ESRAR TİCARETİ SUÇUNDAN 30 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
Savcı Boztaş, esas hakkındaki mütalaasında sanıklar Dilek Aybaş, Eser Kılıç, Yılmaz Aktaş ve Kenan Yıldırım’ın uyuşturucu madde (esrar) ticareti yapmak suçundan 20 yıldan 30 yıla kadar hapislerini istedi. Sanıklardan Kenan Yıldırım için ruhsatsız silah bulundurmaktan ayrıca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteyen savcı, 7 sanık hakkında ise benzer suçlardan 15 yıla kadar hapis talep etti.
Sanık Olcay Turan’ın dosyasının ayrılmasını talep eden savcı, uyuşturucu madde bulundurmak suçundan yargılanan Kadri Çengel hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti. Duruşmada daha sonra söz alan sanıklar beraatlerini talep ederken, sanık avukatları da mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre talep etti.
SAVCI "TAHLİYE" DEDİ, MAHKEME TUTUKLUKLARININ DEVAMINA HÜKMETTİ
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti savcının tahliye kararı verilmesini talep ettiği 7 sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve saklanma şüphesini uyandıran somut olguların bulunması sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Sanıklardan Olcay Turan hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme, sanık vekillerine esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yaşar İpek, Oktay Yurtalan, Işık İpek, Levent Can hakkında "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından 10 yıldan 20 yıla kadar, diğer sanıklar hakkında ise "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan 22 yıla aya kadar değişen hapis istemleriyle cezalandırılmaları talep ediliyor. Şarkıcı Yıldız Tilbe hakkındaki dosya ise sadece "içici" olduğu gerekçesiyle ayrılmıştı.