Hakkında 59 dolandırıcılık suçundan sabıkası olan şahıs Rize Emniyet Müdürlüğünün yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda Ordu’da yakalandı.



Rize’de bir takım iş adamlarını arayarak kendisini şehit çocuğu olduğunu ve Rize protokolünden bir kişinin adını kullanarak yardım talep eden N.K. isimli dolandırıcı polisin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda Ordu’nun Fatsa ilçesinde yakalanarak Rize’ye getirildi. Dolandırıcılıktan 59 suç kaydı bulunan ve insanları kandırmak için şehit yakını sıfatını kullanan şahıs tutuklanarak ceza evine gönderildi.



Öte yandan son günlerde yaptığı başarılı çalışmalarla vatandaşın takdirini kazanan Rize Emniyet Müdürlüğü bu ve benzeri dolandırıcılık faaliyetleri karşısında vatandaşı uyarmak ve bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Halkımızın Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ve Saygıdeğer idarecilerine olan güvenini kötüye kullanarak kendilerine fayda sağlamaya çalışan DOLANDIRICILARA karşı dikkatli olmaları, şüphelendikleri durumlarda en kısa sürede 155 Polis İmdat Hattını arayarak bilgilendirmeleri “ istendi. Bu kapsamda hazırlanan broşür, afiş ve çeşitli materyaller dolandırıcılık olaylarının sıklıkla yaşandığı yerlerde vatandaşlara dağıtılıyor.