Kayseri’de 5 ve 7 yaşındaki üvey çocuklarına işkence ettiği, sırtını sobada yaktığı, oklava ile dövdüğü ve iğne batırarak eziyet ettiği için tutuklu yargılanan üvey anne için 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ‘Çocuğa, kendini savunamayacak kişiye eziyet, yaralama’ davasında yargılanan tutuklu sanık S.A. (29), mahkeme salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanık S.A. mahkemedeki savunmasında suçunu itiraf ederek, “Çocuklara kötü davrandığım için çok pişmanım. Psikolojim çok bozuldu. Depresyondayım. Pişmanım” diye ifade verdi.
Üvey annesinin işkencelerine maruz kalan 7 yaşındaki I.A., mahkemede yaşadığı dehşeti, "Bizi yatağa bağladı. Oklava ile ayaklarımıza vuruyordu. Eczaneden aldığı iğneyi bize batırıyordu. Karnımıza ayakları ile basarak bizi dövüyordu. Küçük kardeşimin testislerini sıkıyordu. Kardeşime yumruk attığı sırada kardeşim dengesini kaybederek sırtını sobaya değdirdi ve çok ağladı. Biz babamıza söyleyemiyorduk. Söylediğimiz zaman bize yine aynı işkenceleri yapar diye korkuyorduk" diye anlattı. 7 yaşındaki I.A.’nın bu ifadesi baba A.A. ile mahkeme heyetini ve avukatları gözyaşlarına boğdu.
Mahkeme heyeti duruşmayı tutuklu sanık S.A.’nın Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nden raporunun alınması ve eksik hususların giderilmesi gerekçesi için ileri bir tarihe erteledi.
Olay, üvey anne S.A. tarafından şiddete maruz kalan 5 yaşındaki İ.A.’nın sırtının yanması sonucunda, İ.A.’nın hastaneye götürülmesi sonrasında ortaya çıkmıştı. Yapılan soruşturma çerçevesinde üvey anne S.A.’nın 5 ve 7 yaşındaki kardeşlere 2014 yılı Ocak ayından 15 Şubat 2015 tarihine kadar eziyet ettiği tespit edilmiş, I.A.’nın gördüğü eziyetler sonrasında bağırsaklarının parçalandığı bu nedenle 5 kez ameliyat edilerek böbreğinin de biri alınmıştı.