Van’da, başıboş bir köpeğin saldırdığı dokuz kişi, hastaneye kaldırıldı.
Olay, Vali Mithat Bey mahallesinde öğle saatlerinde meydana geldi. Başıboş bir köpeğin saldırdığı 9 kişi, Özel İstanbul Hastanesine kaldırıldı. Hastanede ilk tedavileri yapılan Merve Yalur (3), Şilan Yalur (7), Zeynel Tantaş (9), Celal Sönmez (11), Edanur Sönmez (12), Hezni Bayram (55) ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi, Van’ın değişik hastanelerine sevk edildi. Durumu haber alan yaralıların yakınları hastaneye akın etti.
Görgü tanıklarından Zühre Sönmez, köpeğin kaynının çocuğunu yere attığını ve kafasını ısırdığını ifade ederek, “Köpek, kaynımın çocuğunu ısırdıktan sonra diğer kardeşinin kafasını ısırmaya çalıştı. Benim taş atmamla birlikte kaçtı” dedi.
Mahallede sık sık başıboş köpeklerin olduğunu dile getiren Sönmez, “Akşam saatlerinde bir sürü köpek oluyor. Ancak, bunlar gündüz ortalıkta görünmüyor. Bu köpeği ilk defa gördüm. Çok tehlikeli bir köpek. Biz taş atmasaydık herkese saldıracaktı” diye konuştu.
Mahallede daha önce yaklaşık 15 başıboş köpeğin bulunduğunu ve belediyeye bildirilmesi üzerine bu köpeklerin toplatıldığını ifade eden
Hamza Yalur adlı vatandaş, şunları söyledi: “Başıboş köpekler şu an mahallede yine cirit atıyor. Çocuklara saldıran köpekte anlatıldığı kadarıyla iri bir köpek. Belediyenin bu soruna el atması lazım. Allah korusun daha kötü sonuçlar doğurabilir.”
Sabah saatlerinde köpek ısırığından dolayı yüzü parçalanmış bir kişinin getirildiğini belirten Özel İstanbul Hastanesi Acil Servis Doktoru Manran Shahs da,”Yaralılar, genellikle yüz bölümündeki travmalarla bize geldi. Bizde burada ilk müdahalelerinden sonra kuduz aşısı yaptık. Hastanemizde kuduz istasyonu olmadığı için yaralıları Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine sevk ettik” diye konuştu.
Öte yandan köpeğin hâla yakalanamadığı öğrenildi.