Eskişehir’de, bir iş yerinden yağma yaptıktan sonra kaçan ve polis tarafından bir gün sonra yakalanan 2 şüphelinin çok sayıda suçtan arandıkları, haklarında kesinleşmiş hapis kararları olduğu ortaya çıktı.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz 16 Nisan günü gece saat:23.00 sıralarında Yeni Bağlar Mahallesi Karargah Sokakta bulunan bir iş yerinde 2 şahıs yağma olayını gerçekleştirdikten sonra kaçtılar. Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğimiz ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde olayın şüphelilerinin G.S. (28) ve E.A.K. (27) isimli şahıslar olduğunu tespit edildi. Ekipler bir gün sonra olayın şüphelilerinden E.A.K.(27) isimli şahsı yakaladı. Şüpheli şahsın yapılan Genel Bilgi Toplama Merkezi (GBT) sorgulamasında, 5 ayı suçtan arandığı, 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis ve 12 bin 900 TL para cezası olduğu tespit edildi.
Olayın diğer firari şüpheli G.S. (28) ise, Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu kapsamlı çalışmalar sonucu önceki gün Esentepe Mahallesinde yakalandı. Bu şahsın da yapılan GBT sorgulamasında; toplam 21 adet suçtan arandığı ve 2 yıl 6 ay hırsızlık suçundan mahkemece kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.