Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR’ların durdurulması soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Kurmay Albay Özkan Çokay, Tarsus Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Çokay, hakkında yöneltilen suçlamaları reddederek "Kanun neyse onu uyguladık" dedi.
MİT’e ait TIR’ların durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesince, dönemin Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay ve aralarında başsavcı ile savcıların da bulunduğu 5 kişi hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarıldı.
Savcı Özkan Şişman ve Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık gözaltına alınıp, sabah saatlerinde Tarsus Adliyesi’ne getirilirken, dönemin Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay’ın avukatları Hasan Tok ve Tolga Kaan Pataz Tarsus Adlyesi’ne geldi. Müvekkillerinin suçlanması için bir delil bulunmadığını belirten avukatlar, Çokay’a yöneltilen casusluk suçlamalarına tepki gösterdi ve birazdan Çokay’ın teslim olacağını dile getirdi.
Kurmay Albay Özkan Çokay, kısa bir süre sonra avukatları eşliğinde Tarsus Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Albay Çokay, "Kanun neyse onu uyguladık" diye konuştu.