Aydın’da gece yarısı bir apartmanda meydana gelen yangına uykuda yakalanan apartman sakinlerini karbonmonoksit gazından zehirlenmekten itfaiye ekipleri kurtardı. Yaklaşık 30 dairenin bulunduğu apartmanda yaşayan ve aralarında bebek ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi itfaiye merdiveni ile tahliye edildi. Yangının elektrik kontağından çıktığı belirlenirken apartman tahliye edildi.
Olay gece saat 01.00 sıralarında Adnan menderes Mahallesi Muğla Bulvarı üzerinde bulunan ve yaklaşık 30 dairenin bulunduğu bir apartmanda meydana geldi. Gece yarısı apartmanın yangın merdiveninin bulunduğu bölümden dumanların yükseldiğini ve tüm binanın duman altında fark eden bazı apartman sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirerek yardım istedi. Kısa sürede yangının çıktığı binaya gelen itfaiye ekipleri, aşırı duman nedeniyle kadın, yaşlı ve çocukların binalarda mahsur kalması üzerine kurtarma çalışması başlattı. Binada kalanlar pencere ve balkonlardan itfaiye merdiveni ile tahliye edilirken binanın yangın da binanın elektrikleri kesilerek söndürüldü.
“UYKUDA YAKALANANLAR EVLERİNDEN İTFAİYE MERDİVENİ İLE ALINDI”
Yangının gece yarısı meydana gelmesi ve yangın merdivenindeki dairelere çıkan elektrik hatlarında çıkması nedeniyle ilk etapta yangını kimsenin fark edemediği belirtildi. Aşırı duman ve yanık kokusu ile uyandıklarını belirten apartman sakinleri, dairelerden dışarı çıkamayınca itfaiye ekipleri tarafından kurtarma araçları ile dairelerinden alındı. Uyuyanların uyandırılması ve binanın tahliyesinden sonra ekipler normale dönerken yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.