Gaziantep’te bir evde çıkan yangını fırsat bilen 2 kadın, halası tarafından kapıya çıkarılan 20 günlük bebeği alıp kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 sıralarında Ulaş Mahallesi’nde Ali Kiya’ya ait evde yangın çıktı. İçeridekiler 20 gün önce dünyaya gelen Ayaz adındaki bebeği alıp dışarı kaçtı. Bebeğin annesi ve diğer yakınları yangını söndürmek için yeniden içeri giderken il dışından misafirliğe gelen halası ise bebekle birlikte dışarıda kaldı. Kalabalığın toplanmasıyla birlikte halanın yanına yaklaşan iki kadın, “bebeği ver üşümesin” diyerek bebeği halanın ellerinden aldı. Bebeği komşulara teslim ettiğini düşünen hala içeri girip yangını söndürmeye çalışan yakınlarına yardım ederken, “komşularıyız” diyerek bebeği alan 2 kadın kayıplara karıştı. İtfaiyenin olay yerine gelmesiyle birlikte yangın söndürülürken bebeğin ortada olmadığı anlaşılınca çevredekilerden yardım istendi. Çevredekileri de bebeği görmediklerini söylemesi üzerine polise haber verildi. Olay yerine gelen polisler her yerde bebeği ve bebeği aldığı iddia edilen 2 kadını ararken anne Emine ile baba Ali Kayi sinir krizleri geçirdi. Sinir krizi geçiren anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Gözyaşlarına boğulan anne, bebeğinin bulunmasını istedi.
Hala, bebeği komşuları olduklarını söyleyen 2 kadın tarafından üşümesin diye kendisinden aldığını söylerken komşular ise olayın nasıl olduğunu görmediklerini ve kadınları tanımadıklarını belirtti.
Polis, bebeği alıp kayıplara karışan kadınları bulmak için mahallede yaşayanların ifadesine başvururken çevrede bulunan güvenlik kamerası kayıtları inceleme altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.