Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan yazar Emine Şenlikoğlu, serbest bırakıldı.
Adnan Oktar’a hakaret ettiği gereçesiyle yargılanan yazar Emine Şenlikoğlu hakkında duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı. Atatürk Havalimanı’nda bu sabah gözaltına alınan Şenlikoğlu, davanın görüldüğü Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi.
Anadolu 56. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Şenlikoğlu, "Dinimizi kötü temsil ettiği ve bunları din adına yaptığı için dini vazifem olarak mesajları attım. Görüntülerle dinime zarar vermektedir. Buna karşı çıktığım için yazıları yazdım" dedi.
Mahkeme, Şenlikoğlu’nun serbest bırakılmasına karar verdi.
Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şenlikoğlu, "Adnan Oktar bey son dönemlerde biraz şirazeden çıktı, ’bu da İslam’da var’ diyor. Mesela kadınların gayet böyle nasıl anlatacağımı bilemediğim sahnelerde görünmesi ve bunun da İslam’da yeri olduğunu söylemesi şahsen beni çok üzdü. Ben İslami görevimi yaptım. Mahkemeye vermiş beni. Bütün davalarını geri çekmiş sadece beni çekmemiş. Herhalde onun için çok önemliyim. Hakaret ettiğim gerekçesiyle dava açılmış" diye konuştu.