Konya’nın Beyşehir ilçesinde, dökülen elmaların ezilmesi sonucu kayganlaşan yolda duramayan hafif ticari araç, aynı istikamette giderken yavaşlayan otomobile arkadan çaptı. Kazada, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Beyşehir-Şarkikaraağaç karayolunun 4. kilometresinde meydana geldi. Karayolu üzerinde peş peşe seyir halinde olan Şemsettin A. yönetimindeki 31 L 1316 plakalı hafif ticari araç, önünde seyir halindeyken yavaşlayan Mehmet A. (55) idaresindeki 31 KB 308 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü ile araç içerisindeki Makbule A. (48) ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hafif ticari araçta bulunan sürücü ve yolcular kazayı yara almadan atlattı. Hafif ticari aracın sürücüsü Şemsettin A., Hatay’dan gelerek Burdur’da düzenlenecek asker yemin törenine gittiklerini belirterek, "Öndeki araçla arka arkaya gidiyorduk, hızımız fazla yoktu. Karayoluna dökülen elmalar nedeniyle uyarı yapan trafik polisinin işareti üzerine öndeki araç yavaşlayıp durunca ben de dökülen elmalardan sabun gibi kayganlaşan yolda duramayarak arkadan çarptım. Kaza bu şekilde oldu, ben karşıdan gelen araçların farlarından yapılan uyarı işaretini göremedim" dedi.
Kazanın ardından karayolları ekipleri, yol üzerindeki kasa ve elmaları toplarken, itfaiye ekipleri yolu yıkayarak temizlik çalışması yaptı.