Kuyumcu dükkanlarından el çabukluğu ve oyalama yöntemiyle soygun yapan kadın, üzerinde 100 bin liralık çalıntı altın ile Yozgat’ta yakayı ele verdi.
Yozgat’ta sabah saat 09.00 sıralarında Sarraflar Caddesi’nde bulunan kuyumculara müşteri şeklinde girerek altınlara bakan A.K. (40) isimli kadın, son girdiği kuyumcudan dikkat dağıtma ve el çabukluğu marifetiyle 8 bin liralık altını çalarak kaçtı. Modern giyimiyle dikkat çeken A.K., girdiği kuyumcularda altınları tek tek inceleyip dışarı çıkıyor. Son girdiği kuyumcuda el çabukluğu 8 bin lira değerindeki altını çalan kadın kaçtı. Soyulduğunu fark eden kuyumcu durumu emniyete bildirdi. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, kuyumcuların güvenlik kamerasından tespit ettikleri eşkal üzerinden titiz bir çalışma yürüttü. Kısa sürede A.K. şehirlerarası otobüs terminalinde olduğu bilgisini aldı. Çorum’a gitmek için bilet alan kadın, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlının üzerinde yapılan aramada 10 bin lira değerinde nakit para ve 100 bin lira değerinde altın ele geçirildi. A.K.’nin Türkiye’nin farklı illerinden 20 ayrı kuyumcu soygunun şüphelisi olarak arandığı ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusunun ardından A.K. Adliyeye sevk edildi.
Hasan Solmaz isimli kuyumcu zanlının önce kendilerinin iş yerine geldiğini belirterek, "Kadının hareketlerinden şüphelendim ve dikkatli davrandım. Kadın içeri girince önce kameraları kontrol etti. Daha sonra benden altın istedi ben de çıkardım çok dikkatli davrandığım için buradan ayrıldı. Diğer bir kaç iş yerine daha giriyor ve son girdiği yerde altınları çalıyor. Kaçamadan emniyetimiz yakaladı" dedi.