Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki dağlarda hava destekli düzenlenen operasyonda, büyük miktarda kaçak sigara ele geçirilirken 13 kişi de gözaltına alındı. İlçeye 12 kilometre mesafede bulunan İspiriz dağlarında bu sabah askerler tarafından kaçakçılık operasyonu düzenlendi. Kaçakçıların kullandığı güzergaha düzenlenen hava destekli operasyonda katırlarla sigara kaçakçılığı yapan 13 kişi gözaltına alınırken, büyük miktarda sigara ele geçirildi.
Gözaltına alınan 13 kişi helikopterlerle Yüksekova Jandarma Komutanlığı’na götürülürken, olayı duyan bazı vatandaşlar olay yerine gitmek isterken askerle aralarında gerginlik yaşandı. Asker, vatandaşları dağıtmak için gaz bombası kullanırken, gerginlik sırasında Levent Dere isimli bir vatandaş yaralandı. Dere, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, ele geçirilen kaçak sigaralar olay yerinde imha edildi.
Bölgede pancar toplamaya giden kadınlar da zor anlar yaşadı. Çatışma çıktığını zanneden kadınlar, can havliyle köylerine dönmeye başladı.
Olayı duyan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Sefalı, HDP Hakkari Milletvekili Adayı Abdullah Zeydan, Demokratik Toplum Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, olası çatışmaları önlemek için olay yerine gitti.
Operasyonun sona ermesiyle bölgedeki gerginlik sona erdi.
Yetkililer ise, operasyonun kaçakçılara yönelik düzenlendiğini ve büyük miktarda kaçak sigara ele geçirildiğini doğruladı.