Dünya’nın en kaliteli en fazla kuru incirinin üretildiği Aydın’da incirlerin ermesi ile birlikte hasat da başladı. Haziran ayının sonları ve Temmuz ayının ortalarına kadar mevsim normalleri altında seyreden sıcaklık ve önceki gün meydana gelen yağış nedeniyle il eren incir meyvelerinde akma ve çatlama yaşandığı belirtildi.
Aydın incirinin geçen yıl son çeyrek asrın en güzel sezonunu yaşadığını ve fiyatların tüm üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirten çiftçiler bu yıl da ümitli olduklarını ancak bazı bahçelerdeki ilk eren incirlerde yaşanan çatlama dolayısıyla endişeli olduklarını belirttiler.
Dünyanın en kaliteli incirini ürettiklerini ve aynı zamanda çok sağlıklı olan incirin kıymetinin artık bilinmeye başladığı için eklerinin karşılığını alacaklarından ümitli olduklarını belirten Aydınlı üreticilerden Mahmut Yaşar, “İncirin anavatanı Aydın. Artık üretici de tüketici de bilinçlendi. İnciri şifa için yiyen pek çok kişi var. Sanırım önceki gün gerçekleşen yağmur dolayısıyla ilk eren incirlerde çatlama oldu. Önümüzdeki günlerde erecek olan incirlerin daha kaliteli olmasını bekliyoruz” dedi.